Yakıt filtresi nedir?
Aracınıza alacağınız akaryakıt yakıt deponuzda muhafaza ediliyor. Deponuzda bulunan yakıtı ihtiyaç olduğu zaman pompa ile çekiyor ve silindirin yanma odasında pompalıyor. Bu durumlarda depodan geliyor olan akaryakıtı temizleyen filtreye yakit filtresi deniliyor.
Yakıt filtresi ne işe yarar?
Tabii ki herkes akaryakıtı alırken güvenilir yerlerden almaya özen gösteriyor. Yakıt filtresi de almış olduğunuz akaryakıtın içerisinde bulunan tortuları ve kirleri süzerek motorunuza temiz akaryakıt gönderilmesini sağlıyor. Aldığınız yakıt ne kadar iyi ne...
Devamını oku
Yakıt filtresi nedir?
Aracınıza alacağınız akaryakıt yakıt deponuzda muhafaza ediliyor. Deponuzda bulunan yakıtı ihtiyaç olduğu zaman pompa ile çekiyor ve silindirin yanma odasında pompalıyor. Bu durumlarda depodan geliyor olan akaryakıtı temizleyen filtreye yakit filtresi deniliyor.
Yakıt filtresi ne işe yarar?
Tabii ki herkes akaryakıtı alırken güvenilir yerlerden almaya özen gösteriyor. Yakıt filtresi de almış olduğunuz akaryakıtın içerisinde bulunan tortuları ve kirleri süzerek motorunuza temiz akaryakıt gönderilmesini sağlıyor. Aldığınız yakıt ne kadar iyi ne kadar pahalı olursa olsun aracınızın deposunda zamanla mutlaka tortullar, kirler oluşuyor. Yakıt filtresi de bu tortulların ve kirlerin yakıt pompası ve enjektörlere ulaşmasını engelliyor.
Yakıt filtresi fiyatları ne kadar?
Aracınızın yakıt filtresi için yakıt filtresinin tipine ve aracınızın marka modeline göre fiyatlar farklılık gösterebiliyor. Ancak şunu söyleyebiliriz ki ortalama olarak fiyat aralığı tüm araçlar ve markalar için 40 TL ile 700 TL arasında değişiklik gösteriyor.
Yakıt filtresi çeşitleri
• Yakıt filtre elemanı
• Kapalı hazneli filtreler
• Atom tipi yakıt filtreleri
Yakıt filtre elemanı ( Kağıt Filtre) :
Yakıt filtre elemanı , filtre sisteminin içinde bulunan kağıt mekanizmanın tam olarak kendisidir. Bu filtreler yakıt filtresi kapsülünün içine takılıyor. Kapsülün içerisine filtrenin kağıdı takılıyor olduğu için diğer filtrelerden daha uygun fiyata geliyor. Ancak hava yapma oranı kapalı hazneli filtrelere göre daha düşük oluyor.
Kapalı hazneli filtreler (kartuş filtre) :
Kapalı hazneli filtre değiştirilmesi en kolay yakıt filtresi olarak biliniyor. Sadece giriş ve çıkış hortum bağlantılarını çıkarıp takmak yeterli oluyor.
Ancak bu filtreler yakıt sistemi için hava yapma ihtimalini yükseltiyor. Yani yeni filtrenizin içinde yakıt olmuyor bu sebepten dolayı sistem hava yapıyor ve aracınızı çalıştırmanız güçleşiyor. Bu sebepten dolayı uygun bir şekilde değiştirilmesi gerekiyor.
Atom tipi yakıt filtreleri :
Bu filtre tipi için eski tip araçlarda kullanılıyor olduğu biliniyor. Ancak ne kadar eski tip araçlarda kullanılıyor olsa da günümüzde Japon araçlarında hala kullanılıyor. Ayrıca takması ve sökmesi de oldukça basittir.
Yakıt filtresi ne zaman değişir?
Yakıt filtresini değiştirmek için bir periyot oluşturmak araç marka model ve motor tipine göre değişiyor. Benzinli motor kullanan araçların yakıt filtresi yakıt deposu içinde bulunabiliyor ve bu filtreler bozulmadığı sürece değiştirilmiyor. Bu uzun ömürlü filtreler dışında kalan diğer filtrelerin belirli zaman aralıkları içinde değişmesi gerekiyor. Mazot filtresinin iki periyodik bakımda bir değişmesi gerekiyor. Benzin filtrelerinin de 2 ya da 3 bakımda bir değişmesi gerekebiliyor. Daha net bir bilgi almak istiyorsanız aracınızın kullanım klavuzuna bakmanız gerekiyor.
Gizle